ЦНСТПЛУИ - с. Пчелина

Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост с.Пчелина

 

1.НАИМЕНОВАНИЕ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГАЦентър за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост с.Пчелина.

     -Капацитет - 15 места.

     - Адрес – с.Пчелина, ул.”Куванджълар”№ 4, община Самуил, област Разград.

     -Телефон за връзка- 084776330

     -Електронна поща – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

2. ДОСТАВЧИК НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГАОбщина Самуил

3.ИМЕ, ТЕЛЕФОН И ЕЛЕКТРОННА ПОЩА НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА :

Г-жа Севие Сабри- Управител, тел: 0885072944, E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.,

4.ОПИСАНИЕ НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА :

            Центърът е разположен в едноетажна масивна сграда в село Пчелина на улица ”Куванджълар” № 4, община Самуил , област Разград. Открит е на първи август 2013г. и отстои на 30 километра от общинския център.Характерно за село Пчелина е  умереноконтиненталния климат, полупланински релеф и  много растителност.Има автобусна връзка с общинския център с. Самуил и областния център- град Разград.  В непосредствена близост има парк с иглолистни и широколистни дървета,където потребителите се разхождат и почиват.

Помещенията за настаняване на потребителите, са общо  девет – от които 6 с по две легла и 3 спални с 1 легло. Обзавеждането в тях е стандартно с индивидуални легла, общ гардероб, персонални шкафчета. Центърът разполага с помещения за социални контакти и за хранене -  другите помещения използвани от настанените лица са:столова, дневна за общи занимания. Санитарни помещения с общо 6 тоалетни и бани.Отопление  е  с  локално -  парно на твърдо гориво.През 2017г. е направена изолация на сградата и всички помещения са пребоядисвани, като за целта са използвани бюджетни средства, отпуснати от община Самуил. Изградена е   рампа за инвалидни колички от централния вход.

5.ПЕРСОНАЛ: За потребителите на центъра, грижи полагат  14 броя персонал, а именно:

-специализиран персонал, който се състои от управител, социален работник , мед.фелдшер   и  3-ма трудотерапевта.

-общ персонал, който се състои от главен готвач, помощник-готвач  и 6 на брой санитари.

6.ОПИСАНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ- които се предоставят на потребителите

 - Основната цел на предоставяните услуги в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост е осигуряване качество на живот, което гарантира благосъстоянието и недопускането на социално изключване на всяко лице, чрез предоставяне на индивидуализирана грижа и подкрепа,фокусирана върху постижими резултати за потребителите на услугата.

-Дейности за удовлетворяване на ежедневни потребности- поддържане на лична хигиена, поддържане на хигиена на средата на живот, поддържане на добра хигиена при хранене.

-Дейности за удовлетворяване на здравни потребности- поставяне и актуализиране при нужда на медицинска терапия, имунизации и наблюдение, поддържане на добър зъбен статус и устна хигиена.

-Дейности за удовлетворяване на образователни потребности- изучаване на традициите и обичаите, изграждане на умения за работа с кухненски уреди и приготвяне на храна, правилно боравене с паричните средства и тяхното значение.

-Дейности за удовлетворяване на потребности в свободното време – организиране на посещения на културни мероприятия, слушане на музика и танци, разходка до близка местност,почивка на море, организиране на пикник сред природата

-Дейности за удовлетворяване от контакти със семейството,приятелите,близки и други лица- групово отпразнуване на рожденни дни, комуникация с близки и роднини.

Разработена и утвърдена програма за социална работа с потребителите, за включване в живота на общността, изразено в културни мероприятия, занимателни дейности, развлекателни, посещения на културно-исторически местности и музеи, панаири, екскурзии, честване на лични и национални празници, срещи с близки и приятели, посещения на сродни институции, лична кореспонденция и т.н.Потребителите на центъра ползват услугите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция-с.Владимировци, община Самуил

Връзка с нас

Адрес

с. Самуил 7454, ул. "Хаджи Димитър" №2, обл. Разград

Обадете се
08477/ 20-20
Email

info@samuil.bg 

Факс

+359 84 266 030

Местни данъци и такси - Плати онлайн

e paybaner

easypay

Търсене

Този сайт използва бисквитки (cookies). Разглеждайки го Вие се съгласявате с тяхната употреба.